servicii oferite

   Anvelopele autoturismului sunt considerate adesea ca fiind piese mai putin importante ale vehiculului. Aceasta apreciere este insa departe de adevar. Anvelopele sunt singurele zone de contact pe care vehiculul il are cu suprafata carosabila. Va invitam sa descoperiti ce sunt intr-adevar anvelopele – o componenta cruciala, de mare calitate si inalta tehnicitate a sasiului, special destinata pentru a deservi autoturismele moderne care circula cu viteze mari. Anvelopele nu numai ca trebuie sa se potriveasca la diverse sisteme de suspensie si sa raspunda precis la comenzile directiei, ci trebuie in acelasi timp sa fie silentioase si durabile. Mai presus de toate, pentru ca vehiculul sa ruleze in siguranta, anvelopele trebuie sa faca fata fortelor extreme exercitate asupra acestuia la franare, accelerare sau in viraje. Aceasta este cu atat mai important atunci cand drumul este ud si alunecos sau acoperit cu zapada si gheata.

   Fiind produse cu o tehnicitate complexa, trebuie sa acordati anvelopelor o atentie sporita. Astfel, veti putea beneficia de performantele si confortul asigurat de anvelope pe tot parcursul lor de viata.

 

Recomandarea noastra:
•   Inspectati starea anvelopelor si verificati presiunea acestora (inclusiv pentru roata de rezerva) la fiecare doua saptamani. Daca suspectati existenta  vreunei deteriorari, anvelopa trebuie inspectata imediat de catre un service profesionist de anvelope.

 

•   Daca trebuie sa treceti peste un obstacol, apropiati-va incet de acesta– si pe cat posibil intr-o pozitie perpendiculara fata de obstacol. Verificati starea anvelopelor in mod regulat pentru a sesiza deteriorari exterioare cum ar fi taieturi, fisuri sau umfaturi.
 

•   Verificati presiunea din anvelope la fiecare doua saptamani si reglati-o daca este necesar. Tineti minte, controlati presiunea in anvelope doar cand acestea sunt reci, si nu atunci cand sunt calde datorita sofatului. De asemenea, nu uitati sa verificati si presiunea rotii de rezerva sau a celei temporare, deoarece se poate intampla oricand sa aveti nevoie de ele. Va rugam consultati informatiile suplimentare despre anvelopa de rezerva sau temporara, puse la dispozitia dumneavoastra de catre producatorul vehiculului.
 

•   Deoarece anvelopele uzate sporesc riscul de acvaplanare si influenteaza negativ performantele de franare, va recomandam insistent sa inlocuiti anvelopele inaintea atingerii nivelului de adancime minim legal al caii de rulare. O regula buna de respectat: inlocuiti anvelopele de vara la 3 mm, iar cele de iarna la 4 mm adancime ramasa a caii de rulare.
 

•   Imediat ce temperatura a scazut sub +7 °C montati anvelopele de iarna.